‘Caiman’ onze bedrijfsmascotte

‘Caiman’ onze bedrijfsmascotte

Datum: 24-08-2016
Auteur: kevin
Categorie: Onze incentive

Ontmoet onze favoriete werknemer aller tijden; Caiman de hond

Transparantie is de sleutel tot succes.

In mijn eerste blog artikel vertelde ik hoe belangrijk het is om transparant te zijn voor uw (potentiële) klanten. Hiermee ontwikkelt u vertrouwen, wat voor potentiële klanten een van de meest belangrijke factoren is in hun aankoopbeslissing. In dit blog zullen wij ons daarom transparant opstellen omtrent ons personeelsbeleid. Zo introduceren we een hondstrouwe topper die onmenselijke prestaties levert door de ‘Werknemer van de Maand’-verkiezing al anderhalf jaar op rij te winnen. Oftewel: maak kennis met Caiman de bedrijfshond! Caiman werkt overigens al twee jaar voor ons bedrijf, maar was in de eerste zes maanden nog niet zindelijk… Hierdoor heeft hij zijn nominaties toentertijd helaas (nog) niet kunnen omzetten in winst.

Caiman’s profiel

Werknemer van de maand

Caiman is poeslief, aaibaar zacht en vermakelijk onhandig. Hiermee zorgt hij er ook voor dat alle werknemers hier glimlachend aan het werk zijn. Ga de keren maar na wanneer uw accountmanager net iets vrolijker klonk dan normaal. Waarschijnlijk was dit het gevolg van de dagelijkse boost die Caiman hem of haar kort daarvoor gaf. Dat is ook precies de reden waarom we hem inmiddels routinematig selecteren als werknemer van de maand.

Sample tester

Als u in het verleden op maat gemaakte USB sticks of andere custom promo’s van ons heeft afgenomen, dan heeft u waarschijnlijk eerst een sample ontvangen. Bij USB Stick Producent accepteren we alleen het allerbeste. Daarom hebben we Caiman aangesteld als onze officiële sample-tester. Alleen als samples de rigoureuze testen van Caiman kunnen weerstaan, worden deze goed genoeg bevonden om naar onze klanten te sturen.

Welkomstcomité

Als u ooit een keertje langs wilt komen bij ons kantoor in Amsterdam, wees dan voorbereid op de beste ontvangst die u ooit heeft gehad. Caiman is niet alleen onze sample-tester en mental coach, maar hij is ook hoofd van ons welkomstcomité. Geef hem een aai over de bol en hij haalt even een kopje koffie voor u.

Waarom een bedrijfsmascotte een goed idee is

 Een bedrijfsmascotte geeft je persoonlijkheid

Bedrijven, en vooral start-ups, hebben veel nodig om te groeien en succes te behalen. Een goed idee bijvoorbeeld, maar ook geweldige werknemers en wat geluk. Wat verder helpt is om iets te bezitten waaraan uw doelgroep u kan herkennen. Een identiteit en persoonlijkheid. De herkenning die dit met zich meeneemt is een tweede speerpunt waarmee vertrouwen kan worden gewekt.

Wees eerlijk, zou u eerder een persoon onthouden met een (geweldige) persoonlijkheid, of een persoon zonder enig karakter. Met een onderscheidende persoonlijkheid krijgt uw organisatie de voorsprong die het nodig heeft om uw concurrenten voor te blijven. Een bedrijfsmascotte kan hierbij helpen. Het geeft u een duidelijke stem op social media en in uw klantenservice. Daarnaast is het een prettige manier om uw klanten mee te verrassen.

 

Volg ons op

Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn en blijf op de hoogte van onze laatste updates en artikelen. We horen graag wat uw gedachten zijn omtrent een bedrijfsmascotte in een onderstaande reactie. Of geef ons een belletje, Caiman zit vast klaar bij de telefoon!

 

Plaats reactie


Usb stick met logo