USB-C: de technologie van nu

USB-C: de technologie van nu

Datum: 19-09-2018
Auteur: Jildou Grasser

USB-C is in korte tijd uitgegroeid tot de favoriete poort van bedrijven en fabrikanten in de laptop, telefoon en gadget branche. Waarom, zal men zich afvragen? Deze USB-poort overtreft al zijn voorgangers op het gebied van snelheid, prestatie en oplaadcapaciteit. Ondanks dat dit een van de nieuwste ontwikkelingen is in de Tech wereld, wordt het rap geaccepteerd en zijn er voor de apparaten die nog voorzien zijn van de standaard USB, adapters beschikbaar om er voor te zorgen dat ze ook gebruikt kunnen worden zonder dat de port geïnstalleerd is op een computer of laptop. Deze blog zal een beknopte uitleg geven over wat de USB-C poort precies is en het belang ervan.

Wat is het?

De USB-C is nu al de industriestandaard connector voor het overbrengen van data en vermogen. Het bedrijf wat de USB-C poort heeft ontwikkeld is dezelfde groep bedrijven die de massaal gebruikte voorganger, de standaard USB, heeft ontwikkeld, USB Implementers Forum. Dit forum bestaat uit meer dan 700 bedrijven waaronder de grote namen Apple, Dell, HP, Intel, Microsoft en Samsung. Dit is de reden dat de USB-C poort zo eenvoudig is geaccepteerd door computer fabrikanten. Om dit in contrast te zetten, neem nou de Lightning en MagSafe connectoren, die eerder door Apple zijn ontworpen. Dit product werd weinig gebruikt buiten Apple producten en nu de USB-C uitgebracht is zullen deze snel verdwijnen van de markt.

 USB-C bevind zich in de meeste recente mobiele telefoons, tablets en laptops. Zelfs Apple maakt gebruik van de USB-C in enkele producten, in plaats van hun gebruikelijke Lightening connector, bijvoorbeeld bij de nieuwe Macbooks Pro. De markt biedt een groot aantal adapters aan om uw USB2, 3.0 en 3.1 te combineren met de USB-C. Het enige nadeel hiervan is dat u voor nu alsnog verschillende kabels nodig heeft. Er zijn op dit moment al een groot aantal USB-C sticks beschikbaar en het beste gedeelte is dat deze zeer eenvoudig in gebruik zijn. Net als met de standaard USB stick moet deze in de laptop of computer gestoken worden. Vervolgens doet de USB-C met hoge snelheid het werk voor u en kunt u direct aan de slag met de toegewezen schijf. De sticks zelf zijn te verkrijgen in verschillende maten, zodat u dit kunt afstemmen op uw voorkeur.

Wat zijn de voordelen?

Dit gedeelte zal wat meer technische details bevatten, dus houd uw aandacht er goed bij! USB-C hulp voor de USB PD specificatie is een grote stap voorwaarts voor het opladen van apparaten. USB PD kan een apparaat voorzien van 100 watts met 20 volts, in vergelijking met de 20-40 watts van de USB2.0 en 3.1. Dit is een groot verschil en zorgt er dus voor dat het opladen van apparaten met veel meer gemak gedaan kan worden. De USB-C poort kan net als de reversible Lightening plug op elke manier ingestoken worden vanwege het symmetrische ontwerp. De meeste USB-C poorten zijn gebouwd op de USB 3.1 data standaard en kan in theorie data snelheden van maximaal 10Gbps behalen. Dit is twee keer zo snel als de USB 3.0 als ook de eerste generatie USB 3.1 die maximale snelheden van 5Gbps behaalde.

USB-C ondersteunt ook Intel’s Thunderbolt 3.0 data overdracht technologie en kan data snelheden tot 40Gdps behalen. Door deze verbeterde data snelheden is het mogelijk om video’s over dezelfde verbinding te sturen. Met behulp van de USB-C’s “alt mode” kunnen video’s over dezelfde verbindingen geprojecteerd worden op HDMI, DisplayPort, VGA, TV’s, projectors en andere vormen van video verbindingen. Om dit even kort samen te vatten, USB-C is dus geschikt voor bijna alle apparaten die uitgebracht worden op dit moment. Door zijn snelheden, hoge capaciteiten en het feit dat het geschikt gemaakt kan worden voor oudere modellen laptops en telefoons, is de USB-C de nieuwe technologie om in de gaten te houden. Wij raden u aan niet achter te blijven in deze ontwikkeling en er voor te zorgen dat uw nieuwe apparaten voorzien zijn van de nieuwe USB-C poort, zodat ook u kunt genieten van het gemak, de snelheid en diversiteit van deze technologie.

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook , Twitter of LinkedIn  en blijf op de hoogte van de laaste ontwikkelingen in onze markt. Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het maken van eigen custom made producten. Onze accountmanagers staan u graag te woord.

 

Plaats reactie


Usb stick met logo