USB Sticks take music to the next level

USB Sticks take music to the next level

Datum: 09-07-2018
Auteur: Donovan van der Weerd
Categorie: Succes verhalen

Genre Melding, Trend Setting, Chase Nova Band

De oorspronkelijk uit Dublin, mengelmoes van genres, maar folk geïnspireerde Chase Nova Band benaderde ons. Voor het lancerings-feest van hun nieuwe album mochten wij een unieke usb album leveren. Op een usb kun je namelijk niet alleen een muziek bestand zoals MP3 of WAV zetten, maar je kunt ook bestanden uploaden zoals: promotiemateriaal, muziekvideo’s en details over de bandleden. Het is een unieke maar ook effectieve manier om je muziek uit te brengen. Ook creëer je een uniek verzamelobject voor audiophiles en muziek verzamelaars. Door je album uit te brengen op een usb heb je heel veel ruimte voor creativiteit, ook zullen de kosten lager liggen waardoor zelfs kleinere artiesten hun fans kunnen bereiken.

USB’s brengen muziek op een ander niveau

Dit is wat ze te zeggen hadden over het lancerings-feest en de USB albums die wij voor hun hadden gemaakt:

“De avond was geweldig! Op het moment dat we het podium op kwamen werden net de laatste kaartjes verkocht. Het was een avond dat bestond uit veel gelach, verhalen en natuurlijk muziek. Daar naast werd er tot in de late uren gedronken.. Voor ons feest kochten wij 50 CD’s en 50 USB’s. Van de CD’s hebben we er nog 48 over, van de USB’s hebben wij er nog enkel 10. De toekomst zal zeker in het voordeel zijn van de USB. Door het ontwerp op de USB behouden we de artistieke vrijheid van een LP-cover terwijl we een modern alternatief leveren van de CD. De capaciteit van de USB geeft ons de mogelijkheid om een WAV bestand te uploaden in plaats van een gecomprimeerd MP3 bestand. Dit betekend dat wij een kwalitatief betere muziek ervaring kunnen leveren aan onze fans wat simpelweg niet kan met een CD. Naast onze muziek hebben wij ook Hoge-resolutie foto’s, Artwork’s, promotionele foto’s en zelfs onze videoclips op de USB sticks kunnen zetten door de grote capaciteit van de USB. Zo kan iedereen die dat wil en onze album heeft dit delen. Wij moeten het echt hebben van mond-tot-mond reclame en op deze manier kunnen onze fans niet alleen onze naam, maar ook onze muziek, foto’s en video’s delen in de beste kwaliteit mogelijk.’’

Onder leiding van voormalig solo artiest Chase Nova Bestaat de Chase Nova Band uit: Marta Zduniak op de drums, Ken Tuohy op de bass en Seán Kenny aan de Saxofoon. De Chase Nova Band streeft naar spontane en theatrale liveshows die de luisteraar eerder achterlaat met een gevoel dat hij een actieve deelnemer is geweest dan enkel een toeschouwer van het evenement. Chase Nova Band levert altijd theatrale en spontane liveshows dit is een kracht waarmee rekening moet worden gehouden in de live-muziekscene in Dublin!

The New Age of Album Distribution- A Sobering Fact

De grote muziekmakers Universal, EMI en Warner verkopen allemaal muziek op USB-drives. Sommige baanbrekende muzikanten zijn de weg naar de toekomst van de muziek al ingeslagen: The White Stripes 'laatste album "Icky Thump" werd uitgebracht op USB, Matchbox Twenty bracht "Exile on Mainstream" uit als een USB-armband en zelfs Kanye West heeft een single uitgebracht op USB. The Rolling Stones, The Beatles, Willie Nelson, Nine Inch Nails en The Fratellis hebben ook hun voorbeeld gevolgd door USB-albums uit te brengen. De USB-albums zijn duidelijker, bieden minder rommel en veel meer extra's dan een verborgen nummer op een cd. De toekomst van muziek staat voor de deur, en die toekomst is de muziek USB. Het debuutalbum van Chase Nova Band, "The Sobering Fact", is nu beschikbaar op iTunes, Spotify, Soundcloud, Bandcamp, en Deezer!

Volg ons op Social Media

Volg ons op Facebook , Twitter of LinkedIn  en blijf op de hoogte van de laaste ontwikkelingen in onze markt. Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het maken van eigen custom made producten. Onze accountmanagers staan u graag te woord.

 

Plaats reactie


Usb stick met logo