USB stick prijzen

USB stick prijzen

Datum: 18-10-2016
Auteur: Kevin
Categorie: Promo inzichten

Prijs is een reflectie van vraag en aanbod

Waarom schommelen USB stick prijzen zo vaak?

Onze USB sticks vertrouwen op hoogwaardige DRAM geheugenkaarten. De hofleveranciers van deze chips zijn gevestigd in Hong Kong, Shenzhen en Taiwan. Op vaste periodes maken deze leveranciers een inschatting van het aantal geheugenkaarten dat ze moeten gaan produceren. Deze inschatting wordt, uiteraard, gebaseerd op de verwachte vraag vanuit de markt.

De marktwerking hierbij is simpel: als er te veel geheugenkaarten worden geproduceerd, zullen de prijzen zakken op het moment dat de leveranciers niet van hun laatste voorraad af kunnen komen. Er is dan meer aanbod dan vraag. Dit geldt ook visa versa. Wanneer er te weinig geheugenkaarten zijn geproduceerd om aan de vraag te voldoen zullen de prijzen omhoog gaan.

Waarom zijn de USB stick prijzen nu zo hoog?

Op dit moment is de vraag naar geheugenkaarten een stuk hoger dan het aanbod. Onze fabrieken hebben dit simpelweg niet zien aan te komen en dat heeft deels te maken met een telefoon die het nieuws al weken beheerst… Dit is ook meteen een belangrijke reden dat producenten van USB sticks op dit moment hun producten voor een hogere prijs moeten inkopen.

Samsung Galaxy Note 7

Veel mobiele telefoons en bepaalde computermodellen gebruiken dezelfde geheugenkaartjes als onze USB sticks. Deze grillige markten maken het voor geheugenkaartproducenten nog lastiger om de juiste productieaantallen te bepalen. Niemand had namelijk zien aankomen dat Samsung zo’n grote aanslag op deze productiecapaciteit zou gaan hebben.

Dit heeft alles te maken met hét nieuws van dit moment: de terugroepactie en volledige productiestop van de Samsung Galaxy Note 7. Deze telefoon is volledig uit de handel gehaald vanwege het ontploffingsgevaar van de batterij die hierin verwerkt is. Samsung is hierdoor genoodzaakt om nieuwe producten ‘naar voren’ te halen en eerder te leveren dan gedacht. Samsung moet haar klanten namelijk zo snel mogelijk een alternatief bieden voor de miljoenen Note 7’s die al gepreordered waren. Dit betekent helaas ook dat Samsung op dit moment miljoenen geheugenkaarten aan het inkopen is. Het gevolg hiervan is een onverwacht aanbodtekort en daarmee helaas dus ook hogere prijzen. Een situatie die zowel voor ons als voor u natuurlijk erg vervelend is.

Volg ons op social media

Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn en blijf op de hoogte van onze laatste updates en artikelen. We horen graag of u nog vragen heeft wat betreft de schommelende USB stick prijzen en helpen u om tot een gewenste oplossing te komen.

 

Plaats reactie


Usb stick met logo