5 leuke manieren om een USB-stick te gebruiken

5 leuke manieren om een USB-stick te gebruiken

Datum: 07-11-2018
Auteur: Jildou
Categorie: Promo inzichten

We gebruiken allemaal de USB-stick veelvuldig, om bijvoorbeeld documenten, presentaties of foto’s over te zetten naar andere apparaten. Toch zijn er zoveel meer manieren om een USB stick te gebruiken dan alleen het overzetten van informatie.

In deze blog zetten we 5 unieke manieren om een USB te gebruiken op een rijtje, dus haal die USB-sticks maar tevoorschijn!


1. Google Chrome vanaf je USB-stick

Google Chrome is beschikbaar in twee versies, de standaard versie die vaak geïnstalleerd wordt op computers en laptops en een tweede versie dat geïnstalleerd kan worden op een USB-stick. Deze tweede versie heet Google Chrome Portable. Voor Google Chrome Portable is geen installatie nodig waardoor het zeer geschikt is om op een USB-stick te zetten. Met deze versie neem je Google Chrome overal mee naartoe en hoef je nooit meer je webbrowser te delen met anderen. Hierdoor blijven je wachtwoorden en informatie altijd veilig opgeslagen. Google Chrome Portable kan via deze link gedownload worden. Portableapp.com voorziet u ook van een gemakkelijke handleiding voor het installeren van de app op uw USB-stick.


2. Scan voor virussen

Vermoed u dat er een virus op uw computer zit, hier kan een USB stick goed van pas komen. Zet bijvoorbeeld Emsisoft, Spybot of ClamWin (preventief programma tegen virussen) op de USB-stick en scan voor virussen op verschillende computers.


3. Ga incognito

Tails is een programma wat u anoniem laat browsen op het internet, via een USB-stick of DVD. Voor het installeren van dit programma op een USB-stick zijn twee USB’s nodig, maar onze ervaring is dat iedereen tenminste 2 USB-sticks heeft liggen! In het begin kan het ingewikkeld lijken, maar Tails zorgt ervoor dat er een stappenplan is die voor iedereen makkelijk te doorlopen is. Met dit programma surf je het internet anoniem, laat je geen spoor achter en worden alle documenten en berichten gecodeert.


4. Gebruik het als een sleutel voor de computer

Met Predator software wordt uw USB-stick een sleutel voor de computer. Door dit programma kan een USB-stick de computer vergrendelen en ontgrendelen. Steek de USB-stick in uw computer, start de Predator software en ga aan de slag zoals gewoonlijk. Op het moment dat u even koffie gaat halen of met lunch gaat, haalt u de USB-stick uit de computer. Het scherm zal direct zwart worden en niet meer functioneel zijn. Bij terugkomst, steekt u de USB-stick weer in de computer, de computer zal direct weer aan gaan en u kunt verder waar u gebleven was!

Tip: dit programma fungeert ook zeer goed voor de computertijd van kinderen. Het Predator programma laat u regels en screen time instellen voor verschillende gebruikers.


5. Make a “dead drop”

Deze laatste manier is meer een trend en een inspiratie. De ‘dead drop’ wordt door spionnen gebruikt om geheime informatie door te spelen. Een kunstenaar, genaamd Aram Bartholl begon met de trend “dead drop”, hij liet USB-sticks achter op publieke plekken, vaak gemetseld in een muur en riep anderen op om hetzelfde te doen. Zijn idee was dat men een USB-stick vulde met inspirerende foto’s, teksten of andere kunst uitingen. Een manier om mensen te verbinden en elkaars horizon te verbreden. Ook u kunt deel uitmaken van deze beweging, bekijk hier hoe een dead drop in zijn werk gaat.


Volg ons op social media

We wensen iedereen veel plezier met het herontdekken van zijn oude of nieuwe USB-sticks. Blijf op de hoogte van alles wat met USB-sticks te maken heeft door ons te volgen op Facebook, Twitter of LinkedIn. Heeft u vragen over het bedrukken van USB-sticks, neem dan contact op met een van onze accountmanagers, zij helpen u graag verder.
 

Reacties

Metro rubber - (24-05-2024)
Each application has unique requirements, so it's important to assess your specific needs and consult with industry experts or suppliers to determine the best oil and heat resistant rubber sheet for your application. By doing so, you can ensure that your equipment, machinery, or components continue to operate efficiently and reliably, minimizing downtime and costly repairs
Oliver Rubber Industries LLP - (04-04-2023)
Best conveyor belt repair kit -
Learn More

Cold vulcanizing adhesive
Learn More

Conveyor belt joint solution -
Learn More

Best rubber sheet -
Learn More

Pulley lagging - Learn More

venus Sports - (20-03-2023)
Sports broadcasting, sports broadcasting overseas dividends, sports broadcasting dividend comparison, 24 o'clock sports broadcasting, overseas sports broadcasting, overseas real-time dividend comparison, sports analysis, community, free sports broadcasting, overseas domestic sports broadcasting, sports analysis,
https://vstv03.com/

Plaats reactie


Usb stick met logo